Jesen

Filteri

Filteri

 

Pesto Rosso – Recept za pesto od sušenog paradajza

18 Marta, 2025|

Pesto od sušenog paradajza ili poznatiji kao Pesto Rosso, možete koristiti u bezbroj varijanti: kao sos za pastu, prilog na pizzu, namaz za bruskete, sendvič, tortilje. Odlično se slaže uz pečeno meso ili krompir, a možete ga dodati u guste supe ili čorbe. Priprema se vrlo brzo i lako, samo ubacite sve sastojke u blender i vaš pesto je spreman. Uživajte!

Teleća jetrica na venecijanski način – Brzi recept

7 Februara, 2025|

Teleća jetrica (sa grožđicama i karamelizovanim lukom) je jelo koje se sprema brzo i odličan je izbor za radne dane kada nemate puno vremena za kuhanje. Rimljani su je spremali sa smokvama, a tradicionalno se služi uz palentu. Jeftin, brz i jednostavan recept!

Grčka pileća supa sa limunom Avgolemono – Recept 🍋 🫕

15 Januara, 2025|

Grčka pileća supa Avgolemono pravi se od piletine, limuna i jaja, kao glavnih sastojaka. Sprema se vrlo jednostavno i ne treba vam posebno kulinarsko umijeće da ju napravite, a ukus će vas pozitivno iznenaditi. Ukoliko želite pripremiti lagan i ukusan obrok za svoju porodicu, ova kremasta supa je pravi izbor.

Naan lepinje – ukusne i mekane

11 Januara, 2025|

Ako volite tople, mirisne i mekane lepinje koje savršeno idu uz roštilj, čorbe ili kao baza za brzi obrok, onda su ove naan lepinje idealan recept za vas! Sastojci su jednostavni, kao i priprema, a uz nekoliko trikova dobićete zanimljivi balon efekat i bogat, aromatičan ukus. Uživajte u domaćoj verziji ovog popularnog indijskog specijaliteta.

Go to Top