Salata od krastavaca i mirođije (kopra) – Recept
Ova kremasta salata od krastavaca i pavlake odličan je prilog uz meso i roštilj. Priprema je vrlo jednostavna, a kada jednom probate ovu osvježavajuću salatu, sigurna sam da će postati omiljena u vašem domu! Recept je u nastavku...
Brzi i jednostavan kolač sa jagodama – Recept za Hiljadu listića
Ako volite lagane kolače sa voćem i kremom, ovaj brzi i jednostavan kolač sa jagodama će vas sigurno oduševiti. Hiljadu listića je desert koji izgleda raskošno, a pravi se jednostavno – samo slažete slojeve lisnatog tijesta, lagane vanila kreme i svježih jagoda. Savršen za Vaskršnju trpezu ili za proljetne dane kad želite nešto brzo i fino - kolač sa lisnatim tijestom koji uvijek uspije.
Vaskršnje mrkve od lisnatog tijesta punjene sirom – Recept
Tražite ideju za efektno, ali jednostavno predjelo koje će upotpuniti vaskršnju trpezu? Ove hrskave mrkve od lisnatog tijesta punjene sirom su pravi hit! Sa samo 5 sastojaka, napravićete dekorativno i ukuno jelo. Odlično su rješenje i za dječije zabave, porodična okupljanja ili kad jednostavno želite da ostavite utisak bez previše truda.
Carski drobljenac (Kajzeršmarn) – Originalni recept
Carski drobljenac ili Kajzeršmarn (Kaiserschmarrn) je desert koji je nastao greškom. Kuharu austrijskog cara Franca Jozefa slučajno se raspala palačinka, ali caru se toliko svidjela da je postala njegov omiljeni desert! Carski drobljenac će i vama postati omiljeni kada jednom isprobate ovaj recept. Savršen izbor za doručak ili desert uz kafu!
Pesto Rosso – Recept za pesto od sušenog paradajza
Pesto od sušenog paradajza ili poznatiji kao Pesto Rosso, možete koristiti u bezbroj varijanti: kao sos za pastu, prilog na pizzu, namaz za bruskete, sendvič, tortilje. Odlično se slaže uz pečeno meso ili krompir, a možete ga dodati u guste supe ili čorbe. Priprema se vrlo brzo i lako, samo ubacite sve sastojke u blender i vaš pesto je spreman. Uživajte!
Supa od paradajza – Recept
Pečeni paradajz daje ovoj supi posebno bogat okus, a kremasta tekstura je neodoljiva. Pesto nije obavezan, ali savršeno upotpunjuje jelo. Za posnu varijantu koristite biljno vrhnje za kuhanje i izostavite parmezan u pestu (i dalje će biti veoma ukusan). Uživajte!
Naan lepinje – ukusne i mekane
Ako volite tople, mirisne i mekane lepinje koje savršeno idu uz roštilj, čorbe ili kao baza za brzi obrok, onda su ove naan lepinje idealan recept za vas! Sastojci su jednostavni, kao i priprema, a uz nekoliko trikova dobićete zanimljivi balon efekat i bogat, aromatičan ukus. Uživajte u domaćoj verziji ovog popularnog indijskog specijaliteta.
Paprike punjene grahom – posni recept
Punjene paprike su klasik naše kuhinje, a ova posna varijanta donosi nešto malo drugačije. Iako smo navikli da ih punimo mesom ili krompirom, fil od graha, obogaćen aromatičnim začinima i suvim vrganjima, pruža savršenu kombinaciju bogatog ukusa i hranljivosti.
Posni rižoto sa tikvicama i gljivama – kremasto i ukusno
Priprema ovog obroka je prilično jednostavna i brza, a uz nekoliko praktičnih savjeta iz recepta, dobićete savršen kremast, lagan i ukusan posni ručak. Uživajte!










Pratite nas