Carski drobljenac (Kajzeršmarn) – Originalni recept
Carski drobljenac ili Kajzeršmarn (Kaiserschmarrn) je desert koji je nastao greškom. Kuharu austrijskog cara Franca Jozefa slučajno se raspala palačinka, ali caru se toliko svidjela da je postala njegov omiljeni desert! Carski drobljenac će i vama postati omiljeni kada jednom isprobate ovaj recept. Savršen izbor za doručak ili desert uz kafu!
Pesto Rosso – Recept za pesto od sušenog paradajza
Pesto od sušenog paradajza ili poznatiji kao Pesto Rosso, možete koristiti u bezbroj varijanti: kao sos za pastu, prilog na pizzu, namaz za bruskete, sendvič, tortilje. Odlično se slaže uz pečeno meso ili krompir, a možete ga dodati u guste supe ili čorbe. Priprema se vrlo brzo i lako, samo ubacite sve sastojke u blender i vaš pesto je spreman. Uživajte!
Supa od paradajza – Recept
Pečeni paradajz daje ovoj supi posebno bogat okus, a kremasta tekstura je neodoljiva. Pesto nije obavezan, ali savršeno upotpunjuje jelo. Za posnu varijantu koristite biljno vrhnje za kuhanje i izostavite parmezan u pestu (i dalje će biti veoma ukusan). Uživajte!
Grčka pileća supa sa limunom Avgolemono – Recept 🍋 🫕
Grčka pileća supa Avgolemono pravi se od piletine, limuna i jaja, kao glavnih sastojaka. Sprema se vrlo jednostavno i ne treba vam posebno kulinarsko umijeće da ju napravite, a ukus će vas pozitivno iznenaditi. Ukoliko želite pripremiti lagan i ukusan obrok za svoju porodicu, ova kremasta supa je pravi izbor.
Naan lepinje – ukusne i mekane
Ako volite tople, mirisne i mekane lepinje koje savršeno idu uz roštilj, čorbe ili kao baza za brzi obrok, onda su ove naan lepinje idealan recept za vas! Sastojci su jednostavni, kao i priprema, a uz nekoliko trikova dobićete zanimljivi balon efekat i bogat, aromatičan ukus. Uživajte u domaćoj verziji ovog popularnog indijskog specijaliteta.
Posni rižoto sa tikvicama i gljivama – kremasto i ukusno
Priprema ovog obroka je prilično jednostavna i brza, a uz nekoliko praktičnih savjeta iz recepta, dobićete savršen kremast, lagan i ukusan posni ručak. Uživajte!
Pratite nas