Ljeto

Filteri

Filteri

 

Hrskavi brusketi sa pečenim bijelim lukom i paradajzom

17 Septembra, 2025|

Ako tražite ideju za jednostavno, a opet zanimljivo i ukusno predjelo kojim ćete oduševiti goste, na pravom ste mjestu! Trik je u pečenom bijelom luku, koji tokom pečenja gubi svu svoju jačinu i postaje sladak i kremast. Kada takvu blagu, aromatičnu pastu od luka spojite sa hrskavim hljebom i svježinom paradajza, dobijate nešto što zaista morate probati.

Sočne kesadilje sa piletinom – Najhrskavije zapečene tortilje

16 Septembra, 2025|

Tražite ideju za brzu večeru koja će oduševiti i vas i vaše prijatelje? Zamislite samo: topla, hrskava tortilja iz koje se razvlači otopljeni sir, a unutra sočno punjenje od piletine i šarenih paprika... Zvuči neodoljivo, zar ne? Upravo to vam donosi moj recept za kesadilje sa piletinom!

Mediteranska salata sa grilovanim tikvicama i crvenim paprikama

16 Septembra, 2025|

Ako postoji savršena salata sa grilovanim povrćem koja spaja jednostavnost i bogatstvo ukusa, onda je to ova mediteranska kombinacija grilovanih tikvica, crvenih paprika i mozzarelle. Poslužite je kao predjelo, prilog uz ručak ili dodatak uz roštilj – sve zavisi od prilike.

Punjene paprike sa krompirom – Tradicionalni recept za početinke

10 Septembra, 2025|

Punjene paprike sa krompirom su jelo koje nas vraća u djetinjstvo i okuplja porodicu za stolom. Ovaj recept je savršen za početnike jer priprema nije komplikovana, a rezultat su nevjerovatno ukusne i sočne paprike koje će svi obožavati.

Piletina sa tikvicama u kremastom sosu od 4 vrste sira

28 Jula, 2025|

Ovo je recept koji će vas spasiti kada vam treba praktičan, ukusan i hranljiv ručak - piletina i tikvice u kremastom sosu sa 4 vrste sira. Možete poslužiti uz rižu, kus-kus ili samo salatu, ukoliko pazite na unos ugljenih hidrata. Pogledajte cijeli recept u nastavku!

Pileći ražnjići sa brzom marinadom uz kremasti sos

23 Juna, 2025|

Otkriću vam svoj recept za najbolju marinadu za pileće ražnjiće! Prvi put kad sam napravila ove ražnjiće, nisam mogla vjerovati kako je meso ispalo mekano i sočno. Dovoljno je da piletina odstoji samo pola sata. Za to vrijeme narežete povrće i napravite kremasti sos koji zaokružuje cijelu priču, i ručak je spreman. Pogledajte recept u nastavku!

Obrok salata sa pastom, piletinom i grilovanim povrćem – Recept

21 Juna, 2025|

Ukusan, zasitan i praktičan ručak – ova obrok salata sa piletinom, pastom i grilovanim povrćem ispunjava sve kriterijume. U frižideru ostaje svježa do 3 dana, odlična je za dane kad ne stižete kuhati i idealna za ponijeti na posao. Pogledajte recept u nastavku!

Go to Top