Rođendani i proslave

Svinjski file u kremastom sosu od gljiva i kestena

24 Oktobra, 2025|

Ako tražite ideju za nedjeljni ručak ili želite impresionirati goste, svinjski file u sosu od gljiva i kestena je pravi izbor! Ovo jelo je mnogo više od običnog mesa u sosu – kremasta tekstura, zemljani ukus šampinjona i neočekivana blaga slatkoća kestena garantuju pravi gurmanski užitak.

Hrskavi brusketi sa pečenim bijelim lukom i paradajzom

17 Septembra, 2025|

Ako tražite ideju za jednostavno, a opet zanimljivo i ukusno predjelo kojim ćete oduševiti goste, na pravom ste mjestu! Trik je u pečenom bijelom luku, koji tokom pečenja gubi svu svoju jačinu i postaje sladak i kremast. Kada takvu blagu, aromatičnu pastu od luka spojite sa hrskavim hljebom i svježinom paradajza, dobijate nešto što zaista morate probati.

Sočne kesadilje sa piletinom – Najhrskavije zapečene tortilje

16 Septembra, 2025|

Tražite ideju za brzu večeru koja će oduševiti i vas i vaše prijatelje? Zamislite samo: topla, hrskava tortilja iz koje se razvlači otopljeni sir, a unutra sočno punjenje od piletine i šarenih paprika... Zvuči neodoljivo, zar ne? Upravo to vam donosi moj recept za kesadilje sa piletinom!

Mediteranska salata sa grilovanim tikvicama i crvenim paprikama

16 Septembra, 2025|

Ako postoji savršena salata sa grilovanim povrćem koja spaja jednostavnost i bogatstvo ukusa, onda je to ova mediteranska kombinacija grilovanih tikvica, crvenih paprika i mozzarelle. Poslužite je kao predjelo, prilog uz ručak ili dodatak uz roštilj – sve zavisi od prilike.

Pileći ražnjići sa brzom marinadom uz kremasti sos

23 Juna, 2025|

Otkriću vam svoj recept za najbolju marinadu za pileće ražnjiće! Prvi put kad sam napravila ove ražnjiće, nisam mogla vjerovati kako je meso ispalo mekano i sočno. Dovoljno je da piletina odstoji samo pola sata. Za to vrijeme narežete povrće i napravite kremasti sos koji zaokružuje cijelu priču, i ručak je spreman. Pogledajte recept u nastavku!

Brza fokača (focaccia) | Mekana i ukusna | Jednostavan recept

7 Maja, 2025|

Tražte brz i jednostavan recept za fokaču? Ovaj je baš takav - tijesto nadolazi samo pola sata, istresete ga pravo u tepsiju i pečete 20-ak minuta. Fokača bude jako mekana, vazdušasta i preukusna. Kod mene se uvijek pojede dok je vruća i rijetko ostane parče za kasnije.

Brzi i jednostavan kolač sa jagodama – Recept za Hiljadu listića

16 Aprila, 2025|

Ako volite lagane kolače sa voćem i kremom, ovaj brzi i jednostavan kolač sa jagodama će vas sigurno oduševiti. Hiljadu listića je desert koji izgleda raskošno, a pravi se jednostavno – samo slažete slojeve lisnatog tijesta, lagane vanila kreme i svježih jagoda. Savršen za Vaskršnju trpezu ili za proljetne dane kad želite nešto brzo i fino - kolač sa lisnatim tijestom koji uvijek uspije.

Vaskršnje mrkve od lisnatog tijesta punjene sirom – Recept

15 Aprila, 2025|

Tražite ideju za efektno, ali jednostavno predjelo koje će upotpuniti vaskršnju trpezu? Ove hrskave mrkve od lisnatog tijesta punjene sirom su pravi hit! Sa samo 5 sastojaka, napravićete dekorativno i ukuno jelo. Odlično su rješenje i za dječije zabave, porodična okupljanja ili kad jednostavno želite da ostavite utisak bez previše truda.

Pesto Rosso – Recept za pesto od sušenog paradajza

18 Marta, 2025|

Pesto od sušenog paradajza ili poznatiji kao Pesto Rosso, možete koristiti u bezbroj varijanti: kao sos za pastu, prilog na pizzu, namaz za bruskete, sendvič, tortilje. Odlično se slaže uz pečeno meso ili krompir, a možete ga dodati u guste supe ili čorbe. Priprema se vrlo brzo i lako, samo ubacite sve sastojke u blender i vaš pesto je spreman. Uživajte!

Go to Top