Tart od jabuka – Starinska pita od jabuka sa mrvičastim tijestom
Da li postoji nešto što više miriše na jesen od pite sa jabukama? Predstavljam vam recept za savršeni tart od jabuka, pravu starinsku pitu sa prhkim, mrvičastim tijestom i sočnim filom od karamelizovanih jabuka. Pogledajte recept!
Najkremastiji potaž od bundeve iz rerne | Jesenja supa
Tražite ideju za topli potaž koji grije dušu i tijelo, a cijeloj kući daje onaj predivni, ušuškani miris jeseni? Onda ste na pravom mjestu, jer vam dajem recept za najkremastiju supu od pečene bundeve koju ćete obožavati. Tajna njene kremaste teksture i slatkastog ukusa krije se upravo u pečenju bundeve, procesu koji karamelizuje njene šećere i daje joj nevjerovatnu dubinu ukusa. Pogledajte recept u nastavku!
Brza fokača (focaccia) | Mekana i ukusna | Jednostavan recept
Tražte brz i jednostavan recept za fokaču? Ovaj je baš takav - tijesto nadolazi samo pola sata, istresete ga pravo u tepsiju i pečete 20-ak minuta. Fokača bude jako mekana, vazdušasta i preukusna. Kod mene se uvijek pojede dok je vruća i rijetko ostane parče za kasnije.
Turska poširana jaja sa jogurtom (Ćilbir) – Recept za doručak
Nedavno sam otkrila doručak koji me je baš prijatno iznenadio i moram da podijelim sa vama ovaj recept. Turska poširana jaja sa jogurtom (zovu ih Ćilbir) - zvuči neobično, ali vjerujte mi, vrijedi probati. Kremasti jogurt, mekana jaja i aromatični, blago pikantni maslac... stvarno fino. Pogledajte recept u nastvaku!
Carsko meso (pauflek) sa hrskavom kožicom iz rerne – Recept
Hrskava kožica koja krcka pod zubima, a meso sočno i mekano – ima li išta bolje? Ko još ne voli savršeno pečeno carsko meso iz rerne, poznato i kao svinjska bajadera! Recept stvarno nije kompilokavn i možete ga lako sami spremiti kod kuće. Potrebno je samo da znate nekoliko trikova koji su ključni za najhrskaviju svinjsku kožicu koju ste ikad probali - zato pogledajte recept!
Francuska supa od luka – Recept
Tajna dobre francuske supe od luka je u sporom karamelizovanju luka na laganoj vatri. Luk polako „propada“ u sopstvenom soku dok ne postane duboko zlatan, sladak i skoro kao džem. Tu se gradi osnovni sloj ukusa. Okus se slaže sloj po sloj: slatkoća luka, pa sočnost temeljca, zatim slanost sira i na kraju – hrskavi tostirani hljeb koji upija sve to. Svaki zalogaj ima i meko i hrskavo, i slatko i slano, i toplo i zapečeno. Ako već nije bila na vašem meniju – vrijeme je da probate francusku supu od luka. 🧅
Brzi gulaš sa mljevenim mesom i makaronama
Brzi gulaš sa mljevenim mesom i makaronama – jelo koje me spašava kad nemam vremena, a želim pojesti nešto zasitno i toplo. 🍲 Pravi se u jednom loncu, nema prljavog suđa sa strane, a sastojci su obični i pristupačni. Uživajte!
Carski drobljenac (Kajzeršmarn) – Originalni recept
Carski drobljenac ili Kajzeršmarn (Kaiserschmarrn) je desert koji je nastao greškom. Kuharu austrijskog cara Franca Jozefa slučajno se raspala palačinka, ali caru se toliko svidjela da je postala njegov omiljeni desert! Carski drobljenac će i vama postati omiljeni kada jednom isprobate ovaj recept. Savršen izbor za doručak ili desert uz kafu!
Pesto Rosso – Recept za pesto od sušenog paradajza
Pesto od sušenog paradajza ili poznatiji kao Pesto Rosso, možete koristiti u bezbroj varijanti: kao sos za pastu, prilog na pizzu, namaz za bruskete, sendvič, tortilje. Odlično se slaže uz pečeno meso ili krompir, a možete ga dodati u guste supe ili čorbe. Priprema se vrlo brzo i lako, samo ubacite sve sastojke u blender i vaš pesto je spreman. Uživajte!










Pratite nas